Укр

ТОП 10 програм для побудови mind-map

Інтелект-карта, або ментальні карти (mind-maps) - це відображення ефективного способу думати, запам'ятовувати, згадувати, розв'язувати творчі задачі, а також можливість уявити й наочно виразити свої внутрішні процеси опрацювання інформації, вносити в них зміни, вдосконалювати. Інтелект-карти - це інструмент, що дає змогу: простіше працювати з інформацією: запам'ятовувати, розуміти, відновлювати логіку. зручно використовувати для презентації матеріалу та наочного пояснення своєї позиції співрозмовникам, дає змогу простіше ухвалювати рішення, створювати плани, розробляти проєкти, складати техзавдання для програмістів. Ми пропонуємо свіжу добірку з 10 чудових програм для складання інтелект карт. Впевнені, що ці програми допоможуть вам використовувати технологію mind-mapping на всі 100%. У добірці ви знайдете багато безкоштовних додатків і зможете без зусиль вибрати найкращий для себе варіант.
coogle

1. Coogle

Coggle є безкоштовним онлайн додатком, що підтримує спільну роботу над проектами. У цій програмі ви можете розробляти зручні красиві ментальні карти. Інтерфейс програми простий, але водночас має безліч функцій, які роблять процес створення інтелект карти неймовірно простим. Програма підтримує використання зображень, індивідуальні колірні схеми та можливість перегляду історії документа. Зберігання історії змін дозволяє вам повернутися до ранніх версій створеної карти, якщо в поточній версії ви зайшли в глухий кут. Mind-map, створені в програмі Coggle, можуть експортуватися у форматі PNG або PDF.

2. Xmind

XMind є популярною крос-платформною програмою для складання ментальних карт, що працює на платформах Windows / Mac / Linux. У програми є кілька версій: безкоштовна з урізаними можливостями та платна з розширеним функціоналом. Однією з основних переваг програми є її підтримка та сумісність із пакетом Microsoft Office. І приємним доповненням є можливість програми працювати з діаграмами Ганта.

3. Freemind

Програма Freemind є відкритим безкоштовним додатком, який працює на будь-якій платформі, що підтримує Java. Загалом програма має весь необхідний набір функцій для створення якісних mind maps. Єдиний мінус програми - несучасний дизайн інтелект карт.

4. MindNode

MindNode - платний додаток для створення інтелект карт на Mac / IOS. Програма має сучасний мінімалістичний дизайн і дуже проста у використанні. Вона підтримує інтеграцію з усіма пристроями Apple, добре працює як на Ipad так і в мобільній версії. Додаток дає змогу експортувати створені інтелект карти у формати: JPG, PDF, TIFF, текстові формати, а також підтримує експорт mind map у формат конкуруючої програми Freemind. Для незнайомих із програмою користувачів доступна пробна версія програми з обмеженим набором функцій MindNode Lite.

5. BubblUs
Bubble.us - безкоштовний веб-додаток для складання інтелект карт у режимі онлайн. Додаток дає змогу скласти прості mind-map і експортувати їх у форматі зображень. Функціонал програми порівняно з простими рішеннями MindNode і Coggle здається трохи навороченим, але все ж таки програма вирішує поставлену задачу і створює хороші інтелект карти. Програма працює на flash і не працюватиме на смартфонах.

6. MindMeister

Програма MindMeister являє собою платний онлайн-додаток для складання інтелект карт. Передбачає кілька варіантів абонентської плати, а також надає можливість безкоштовного використання програми. На безоплатній основі ви зможете побудувати 3 mind-карти з обмеженими можливостями експорту. Додаток має зручний інтерфейс і весь необхідний набір функцій, що дає змогу зрозуміти всю простоту і зручність технології інтелект карт. Мінусом програми є можливість повноцінного використання лише за умови регулярної оплати, тому вона швидше підійде тим, хто використовує mind maps регулярно. Програма русифікована..

7. Mapul

Mapul являє собою платний онлайн-додаток для створення інтелект карт. Як і MindMeister, сервіс Mapul працює на основі щомісячної підписки. Програма вирізняється з-поміж усіх інших застосунків своїм химерним дизайном mind - карт.

8. WiseMapping

Програма WiseMapping є безкоштовним онлайн - додатком для створення інтелект карт, що працює на відкритому коді HTML5. Програмою можна користуватися прямо на сайті розробників, а можна завантажити відкритий код програми та встановити її на власний веб-сервер. Додаток має весь набір функцій для роботи з технологією інтелект - карт.

9. Mind42

Безкоштовна On-line програма (Beta). Є також платний доступ. Переваги:- Кілька людей можуть одночасно працювати над картою.- Можливо імпортувати карти з інших розширень: Mind42.com (*.m42), Freemind (*.mm), MindManager (*.mmap; *.xml).- Інтегрований пошук за картинками Googl, Yahoo, Flickr, він можливий і доступний, якщо натиснути на іконку для додавання картинки. Особливості:- Потрібна реєстрація перед доступом до ресурсу.- Неможливо додавати картинки з файлів, тільки у вигляді посилання.

10. Mindomo Basic

Mindomo - сервіс для створення та зберігання концептуальних карт. Має дві версії роботи: безплатну та платну. У безкоштовної версії є недоліки: обмеження на 3 активних карти, один проєкт, невелика кількість форматів для імпорту та експорту, а також заявлений показ реклами. Крім звичного розміщення карти у вигляді посилання, у вільній версії пакета можливий і її експорт у вигляді картинки, або у формати RTF і PDF. Переваги: Підтримує більшість оперативних систем і браузерів - Підтримка декількох мов - Можливість імпорту ментальних карт в інших форматах. Особливості: Неможливо прибрати рекламні блоки зі сторінки, на якій створюється карта.- Максимальна кількість карт, які можна зберегти - 3.

Впровадження Kommo CRM

+38 (098) 612-44-12

https://t.me/ChislaCrmBot